Clicky


Slimste Mens begint met ruim 1,7 miljoen kijkers

Slimste Mens begint met ruim 1,7 miljoen kijkers
13-07-2021 10:30 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Het achttiende seizoen van De Slimste Mens is maandagavond op NPO 2 begonnen met ruim 1,7 miljoen kijkers. Dat is iets meer dan de vorige reeks, die in december werd geopend met bijna 1,6 miljoen kijkers.

Gedurende het vorige seizoen stegen de kijkcijfers van De Slimste Mens tot recordaantallen. In de finaleweek werd zelfs elke dag een nieuw record neergezet met achtereenvolgend bijna 2,4 miljoen, 2,7 miljoen en 3,2 miljoen voor de finale.

In de eerste aflevering van de KRO-NCRV-quiz viel Sergio Vyent, gastheer in First Dates af. Bert Visscher en Daphne Deckers haalden wel de volgende uitzending.

Met uitzondering van het NOS Journaal van 20.00 uur was De Slimste Mens het best bekeken programma van de dag. Op primetime werden ook Vakantieman op NPO 1 (ruim 1 miljoen kijkers) en B&B Vol Liefde op RTL 4 (764.000) goed bekeken.

In de vooravond van RTL 4 startte een nieuw seizoen Ik Weet Er Alles Van, dit keer met bekende Nederlanders als kandidaten. De quiz, die de komende tijd op het tijdslot van Goede Tijden, Slecht Tijden geprogrammeerd staat, trok 893.000 kijkers.