Clicky

 
Transport Online - Franse boete voor Google van 500 miljoen euro

Franse boete voor Google van 500 miljoen euro

Franse boete voor Google van 500 miljoen euro
13-07-2021 10:24 | Financieel | auteur ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG

PARIJS - Het Amerikaanse technologieconcern Google heeft in Frankrijk een boete gekregen van 500 miljoen euro vanwege de schending van auteursrechten. Volgens de Franse mededingingsautoriteiten heeft Google niet voldaan aan een bevel om een deal te sluiten met Franse mediabedrijven over het plaatsen van hun nieuwsberichten op het eigen platform.

Google kreeg vorig jaar opdracht van de Franse karteltoezichthouder om een deal te sluiten over de plaatsing van nieuwsartikelen op Google News Service, maar heeft daaraan geen gehoor gegeven, aldus de autoriteiten.

"De sanctie van 500 miljoen euro houdt rekening met de buitengewone ernst van de geconstateerde overtredingen en het gedrag van Google dat heeft gezorgd voor verdere uitstel bij het handhaven van de wetgeving", zei voorzitter Isabelle de Silva van marktwaakhond Autorité de la concurrence.

Extra boete

De zaak werd in 2019 aangespannen tegen Google door groepen die Franse kranten en tijdschriften vertegenwoordigen, samen met het Franse persbureau AFP. Google moet nu ook met voorstellen komen om de mediabedrijven vergoedingen te bieden voor het gebruik van nieuwsartikelen. Daar heeft Google twee maanden de tijd voor, anders dreigt een extra boete van maximaal 900.000 euro per dag.

Een woordvoerder van Google zei dat het bedrijf zeer teleurgesteld is over de boete en dat het juist te goeder trouw heeft gehandeld bij de pogingen om een deal te sluiten met de Franse mediabedrijven over copyrights.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions