Clicky


Deel A22 dicht door gladheid

Deel A22 dicht door gladheid
12-02-2012 22:00 | Ongevallen | auteur de redactie
BEVERWIJK (Novum) - Het verkeer heeft zondagavond op verschillende plaatsen last van spekgladde wegen. Vooral in Noord- en Zuid-Holland is de weg lokaal veranderd in een ijsbaan. De KNMI heeft code oranje voor extreem weer uitgegeven voor beide provincies en Utrecht en Flevoland.

Onder meer op de A22 en de A9 gebeurden in korte tijd veel aanrijdingen. Volgens de politie gaat het om zeker twaalf ongelukken. Onduidelijk is hoeveel slachtoffers daarbij zijn gevallen. Dat er mensen gewond zijn geraakt is zeker, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Er is onder meer een traumahelikopter uitgerukt.

Een deel van de A22 is afgesloten in verband met de gladheid. De weg is tussen Beverwijk en Velsen in beide richtingen dicht, meldt de ANWB. Op de A16 bij Zwijndrecht werd een afrit afgesloten. Volgens een woordvoerder hebben zich inmiddels ook ongelukken en slippartijen voorgedaan op de A1, A6, A10 en A32.

Het KNMI waarschuwde eerder zondag al voor gladheid in het hele land door ijzel en sneeuw. Weggebruikers moeten zondagavond nog zeker enkele uren rekening houden met de weersomstandigheden. Automobilisten wordt geadviseerd hun snelheid te matigen.