Clicky

 
Transport Online - Groot-Brittannië zet aangekondigde coronaversoepelingen op 19 juli door

Groot-Brittannië zet aangekondigde coronaversoepelingen op 19 juli door

Groot-Brittannië zet aangekondigde coronaversoepelingen op 19 juli door
12-07-2021 19:41 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Vrijwel alle nog resterende coronamaatregelen in Groot-Brittannië verdwijnen op 19 juli. De langverwachte en eerder uitgestelde versoepelingen waren een week geleden al aangekondigd door premier Johnson. Maandag is de knoop doorgehakt.

Johnson benadrukte dat het leven in Groot-Brittannië niet meteen weer zal kunnen zijn zoals vóór corona. "Ik kan dit niet krachtig of nadrukkelijk genoeg zeggen, deze pandemie is nog niet voorbij", zei hij op een persconferentie. "Om deze stappen te zetten moeten we voorzichtig zijn en moeten we worden gevaccineerd."

Mensen hoeven geen veilige afstand meer te houden en kunnen weer naar grote bijeenkomsten, nachtclubs en restaurants. Ook aan het thuiswerken komt een einde. Mensen zouden nog wel een mondkapje moeten dragen in het openbaar vervoer en op andere drukke plekken, is de dringende raad van de regering.

Vaccinatieprogramma

Volgens Londen is het schrappen van de coronabeperkingen mogelijk door het "succesvolle" vaccinatieprogramma, dat in het Verenigd Koninkrijk vroeger begon dan in andere landen. Inmiddels is 65 procent van de volwassenen volledig gevaccineerd. Door de zeer besmettelijke Delta-variant worden echter weer tienduizenden coronabesmettingen per dag gemeld.

De strenge regels voor binnenkomst in Groot-Brittannië blijven nog wel gelden, zoals een quarantaineplicht voor reizigers die niet zijn gevaccineerd of voor bezoekers uit landen waar nog veel infecties zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions