Clicky

 
Transport Online - De Jonge: blijf zoveel mogelijk thuis na risicovol contact

De Jonge: blijf zoveel mogelijk thuis na risicovol contact

De Jonge: blijf zoveel mogelijk thuis na risicovol contact
12-07-2021 14:10 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Mensen die vorige week "risicovol contact" hebben gehad wat betreft corona, worden dringend opgeroepen zoveel mogelijk thuis te blijven, weinig mensen te zien en zich te laten testen. Iedereen die bijvoorbeeld een feestje of barbecue heeft gehad of is uitgegaan moet extra opletten, waarschuwt demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

Het aantal besmettingen loopt razendsnel op, nadat het kabinet per 26 juni veel coronaregels losliet. Tijdens het uitgaan kon men met een toegangstest een kroeg of nachtclub in zonder afstandsregels, maar dat systeem bleek niet waterdicht. Duizenden jongeren raakten besmet. Velen van hen zijn nog niet volledig gevaccineerd. Het gevaar is nu dat ze anderen aansteken in andere leeftijdsgroepen. De Jonge wil voorkomen dat corona "door de generaties heen gaat lopen".

Volgens hem is het testen voor toegang in een gecontroleerde setting uitgeprobeerd, maar in een ongecontroleerde setting toegepast. Ook wordt opnieuw gekeken naar de rol van de besmettelijkere Delta-variant van het virus in het toegangstesten. "De lessen die we moeten trekken zijn: wat is verantwoord om te doen en in welke setting is het wel en niet toepasbaar", aldus De Jonge.

Demissionair premier Mark Rutte zei maandag vooralsnog "goede hoop" te hebben dat de opnamecijfers in de ziekenhuizen zullen meevallen. Wel erkent hij dat de huidige stijging van het aantal coronagevallen effect zal hebben op de ziekenhuisbezetting.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions