Clicky

 Files naar wintersportgebieden verwacht

Files naar wintersportgebieden verwacht
12-02-2012 10:07 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - Komende vrijdag en zaterdag worden lange files naar wintersportgebieden verwacht. Daarvoor waarschuwt de ANWB zondag.

De scholen in het midden en zuiden van Nederland gaan vrijdag dicht voor de voorjaarsvakantie. De toeristenbond verwacht dat ruim honderdtachtigduizend Nederland richting de sneeuw trekken. Dat betekent vrijdag maar vooral zaterdag drukte op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.

Niet alleen door Nederlanders, maar ook vakantiegangers uit buurlanden trekken tijdens het carnavalsweekeinde richting de sneeuw. Knelpunten in Zuid-Duitsland zijn de A3/A9 Frankfurt - Neurenberg - München, A7 Ulm - Kempten en de A8 Ulm - München - Salzburg. Ook bij de grensovergangen Füssen en Kiefersfelden worden problemen verwacht.

In Oostenrijk zijn de problemen niet voorbij. Daar worden vooral files op de routes naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland verwacht. De route naar Tirol, via de Fernpas, vormt meestal het grootste knelpunt.

In Zwitserland wordt rekening gehouden met vertraging op de A1/A3 rond Zürich. Op de A2 Bazel - St. Gotthardtunnel loopt het meestal vast bij knooppunt Härkingen en voor de St. Gotthardtunnel. Zaterdag rond 15.00 uur moet de drukte voorbij zijn.Zaterdagochtend wordt topdrukte verwacht in de Frans Alpen. Beruchte knelpunten daar zijn de smalle wegen rond Albertville, Grenoble, Genève, Moutiers en Le Bourg-d'Oisans. Daar houdt de drukte doorgaans aan tot 16.00 uur.

In Nederland worden nauwelijks problemen verwacht. Het begin van carnaval zal geen problemen veroorzaken. Door het vakantieverkeer richting Friesland, de Veluwe en Noord-Brabant kan de avondspits wel iets eerder beginnen.
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats