Clicky

 
Transport Online - Medewerkers ggz Den Haag gewond na incident, verdachte overleden [+foto's]

Medewerkers ggz Den Haag gewond na incident, verdachte overleden

Medewerkers ggz Den Haag gewond na incident, verdachte overleden [+foto's]
12-07-2021 18:47 | Misdaad | auteur ANP

DEN HAAG - [update 23:37 uur] De twee mensen die maandagochtend zwaargewond zijn geraakt door een geweldsincident in een locatie van ggz-instelling Parnassia in Den Haag zijn medewerkers van de instelling, zo meldt Parnassia. Na het incident aan de Leggelostraat in Den Haag werd een straat verderop een zwaargewonde persoon aangetroffen in een auto. Het ging om de verdachte van het incident, een 67-jarige man uit Rijswijk die was gevlucht. Reanimatie mocht niet meer baten, de man overleed ter plekke.

De zwaargewonden zijn een 36-jarige vrouw en een 53-jarige man, beiden uit Rijswijk. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Parnassia stelt in een verklaring dat het afschuwelijk is "om geconfronteerd te worden met zo’n zware vorm van geweld tegen onze hulpverleners". De gebeurtenis heeft grote impact op de collega's en hun familie.

Onderzoek van de politie moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Vanwege de dood van de verdachte vervalt zijn rechtsvervolging. Duidelijk is dat de man zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt, meldt de politie.

Volgens omwonenden van de buurt Morgenstond-Zuid zou er maandagochtend een schietpartij zijn geweest, maar bevestiging daarvan door de politie is er niet. De Leggelostraat en de Haveltestraat, waar de verdachte werd gevonden, werden afgezet. Er waren veel hulpdiensten aanwezig. Ook een twintigtal buurtbewoners kwam op de grote politie-inzet af.

De burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen, zei maandagmiddag dat hij meeleeft "met de getroffenen en hun naasten en geliefden die zich nu grote zorgen maken". Omstanders van het incident en anderen die daar behoefte aan hebben, kunnen zich melden bij slachtofferhulp.

Parnassia heeft meerdere vestigingen in de regio’s Haaglanden en Noord-Holland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions