Clicky

 Advocaten willen uitstel proces moord Wiersum

Advocaten willen uitstel proces moord Wiersum
12-07-2021 12:06 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - De advocaten van de twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum willen uitstel van het proces. Zij willen nog tal van getuigen horen en nader onderzoek laten doen. Dat bleek maandag bij aanvang van de inhoudelijke behandeling van de zaak in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Het Openbaar Ministerie verzet zich tegen uitstel en wil dat de strafzaak deze en volgende week doorgaat.

Derk Wiersum (44) werd op 18 september 2019 doodgeschoten in de buurt van zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Hij was een van de twee advocaten van het eerste uur van Nabil B., de veelbesproken kroongetuige in het liquidatieproces Marengo. Ridouan Taghi is daarin de hoofdverdachte.

De advocaten van de verdachten in de zaak-Wiersum, Moreno B. en Giërmo B., hadden eerder dit jaar onder anderen om Nabil B. als getuige gevraagd. Zijn gezondheidstoestand laat een verhoor momenteel niet toe, zo is gebleken. B. verklaart om die reden ook al geruime tijd niet meer in het liquidatieproces rond Ridouan Taghi, waarin hij kroongetuige is en zijn verklaringen een hoofdrol vervullen in de bewijsvoering. De raadslieden in de zaak-Wiersum willen B. horen omdat hij daags voor de moord ruzie zou hebben gehad met zijn advocaat Wiersum.

Adviseur

Jacques Taekema, advocaat van verdachte Giërmo B., had ook om een getuigenverhoor van Peter R. de Vries verzocht. De Vries werd op 6 juli in het centrum van Amsterdam neergeschoten en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Taekema zei dat hij het verzoek om dit verhoor handhaaft, "zolang De Vries leeft". Hij sprak daarbij de hoop uit dat De Vries volledig zal herstellen. De Vries is sinds de zomer vorig jaar adviseur en woordvoerder van kroongetuige B.

De advocaten lichten maandag bij aanvang van de zaak nogmaals toe waarom meer onderzoek en getuigenverhoren in hun ogen noodzakelijk zijn, omdat er volgens hen ook andere potentiële verdachten zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions