Clicky

 
Transport Online - Rechtszaak rond moord advocaat Wiersum begonnen

Rechtszaak rond moord advocaat Wiersum begonnen

Rechtszaak rond moord advocaat Wiersum begonnen
12-07-2021 10:23 | Binnenland | auteur ANP

SCHIPHOL - In de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol is maandag kort na 10.00 uur de inhoudelijke behandeling begonnen van de strafzaak tegen twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum. De zaak is met veel veiligheidsmaatregelen omgeven, rond de rechtbank is zwaarbewapende marechaussee zichtbaar. Dit heeft ook te maken met de aanslag op Peter R. de Vries afgelopen week. Officieel staat er nog niets vast, maar er gaan hardnekkige geruchten dat de schokkende aanslagen verband met elkaar houden.

Derk Wiersum (44) werd op 18 september 2019 doodgeschoten in de buurt van zijn huis in Amsterdam-Buitenveldert. Hij was een van de twee advocaten van het eerste uur van Nabil B., de veelbesproken kroongetuige in het liquidatieproces Marengo. Ridouan Taghi is daarin de hoofdverdachte. Peter R. de Vries is na de moord op advocaat Wiersum adviseur en woordvoerder geworden van B. en werkt daarbij nauw samen met diens huidige advocaten.

Voor de uitvoering van de moord op Wiersum vervolgt het Openbaar Ministerie Moreno B. en Giërmo B. Giërmo B. werd negen dagen na de moord opgepakt, Moreno B. in januari 2020. In de tussentijd arresteerde de politie ook Anouar T., een neef van Taghi. Hij zou een organiserende, faciliterende rol hebben gespeeld in het geheel, maar zijn zaak is afgesplitst van die van de uitvoerders.

Voor het proces zijn vijf dagen uitgetrokken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions