Clicky


Gladde week op komst door dooi

Gladde week op komst door dooi
11-02-2012 10:58 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - Het verkeer moet komende week rekening houden met gladheid door de invallende dooi. Er is neerslag voorspeld die door het nog koude wegdek makkelijk kan vastvriezen, waarschuwt weeronline.nl. Bovendien zullen veel wegwerkers weer aan het werk gaan. Schaatsliefhebbers moeten zaterdag hun slag slaan, want vanaf zondag zet de dooi in en is het uit met de pret.

Afgelopen nacht vroor het lokaal in Lelystad nog 17 graden. Ook komende nacht wordt het nog koud met lokaal -13 graden. Daarna trekken er vanuit het noorden wolken met neerslag over het land en wordt het glad op de weg en gaat de ijskwaliteit achteruit.

Voor schaatsliefhebbers is er weinig hoop dat het ijs dat net niet goed genoeg was voor een Elfstedentocht, alsnog voldoende aangroeit. De kans op een nieuwe vorstperiode is niet groot. Vanaf maandag stijgt het kwik boven nul en de temperatuur loopt daarna alleen maar op.

Weeronline.nl waarschuwt schaatsers voor dooi-ijs. Daarop zijn zwakke plekken namelijk niet goed te zien. Bovendien kan het ook aan de onderkant - bijvoorbeeld doordat gemalen weer worden aangezet - zijn verzwakt.