Clicky

 
Transport Online - RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door

RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door

RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door
11-07-2021 17:03 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - RTL Boulevard gaat ook zondagavond niet door, zo maakte de zender zondag bekend. Door de extra veiligheidsmaatregelen was het wel mogelijk om weer vanuit Amsterdam uit te zenden, maar RTL heeft besloten het team van RTL Boulevard rust te geven.

Het besluit werd genomen nadat er zaterdagavond sprake was van een ernstige dreiging bij de studio. Na informatie van de Amsterdamse driehoek, die bestaat uit de gemeente, politie en Openbaar Ministerie, werd besloten de uitzending af te gelasten. Het is bij RTL nog niet duidelijk uit welke hoek de dreiging komt waardoor zaterdagavond de live-uitzending van RTL Boulevard niet kon doorgaan.

NRC schrijft dat "volgens bronnen binnen het opsporingsapparaat, de politie berichten zou hebben onderschept van criminelen waarin de optie van een aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens werd besproken". Een woordvoerder van de driehoek zegt niets te delen over welke informatie bij hen is binnengekomen waardoor de uitzending zaterdag niet door kon gaan. Ook RTL geeft hierover geen commentaar en verwijst door naar de politie.

"We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten. Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtsstaat", aldus de zender. "Wij blijven vechten om die rol te vervullen, zeker ook met RTL Boulevard, en zijn heel trots op het team dat met dezelfde overtuiging en gedrevenheid de draad morgen weer oppakt."

RTL bedankt iedereen voor de steunbetuigingen. "Het is hartverwarmend en geeft ons kracht. Kracht wensen wij ook Peter en zijn naasten toe." Vanwege veiligheidsmaatregelen doet de zender geen uitspraken over locaties en maatregelen. Op de plek van RTL Boulevard wordt zondagavond een herhaling van het programma Voor hetzelfde geld uitgezonden.

Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. Hij was te gast geweest in het programma en liep na afloop ervan naar de nabijgelegen parking.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden