Clicky

 
Transport Online - Lichte daling in coronagevallen, RIVM meldt 9398 positieve tests

Lichte daling in coronagevallen, RIVM meldt 9398 positieve tests

Lichte daling in coronagevallen, RIVM meldt 9398 positieve tests
11-07-2021 15:40 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Na een aantal dagen van flinke stijging zijn er afgelopen etmaal weer iets minder coronagevallen gemeld. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 9398 meldingen van positieve tests. Een dag eerder waren dat er 10.306, het hoogste aantal sinds 25 december.

Het aantal nieuwe coronagevallen is altijd nog een stuk hoger dan het weekgemiddelde van 5630. Vorige week zondag waren er iets meer dan 1200 positieve tests. Dat betekent dat het dagcijfer in een week tijd ongeveer is verachtvoudigd.

In de afgelopen zeven dagen zijn 39.410 mensen positief getest. De week ervoor werd het coronavirus vastgesteld bij 5846 mensen. Dat is een stijging van meer dan 500 procent.

In Amsterdam kwamen de afgelopen dag 1328 nieuwe gevallen aan het licht. Voor de hoofdstad is dat een record. In de gemeente Rotterdam testten 553 mensen positief, in Groningen 533. In Utrecht kregen 480 mensen te horen dat ze het virus hebben opgelopen en in Den Haag 302 inwoners.

De GGD'en voeren meer testen uit, maar het percentage positieve tests stijgt ook. Iets meer dan een week geleden bracht 3 procent van alle uitgevoerde tests bij de GGD'en een besmetting aan het licht. Dat is opgelopen tot ongeveer 14 procent. Dat wijst erop dat er daadwerkelijk meer mensen besmet zijn.

Het aantal sterfgevallen stijgt vooralsnog niet. Het RIVM kreeg afgelopen etmaal geen bericht dat een coronapatiënt aan het virus was overleden. Dat er nu geen overlijden wordt gemeld, betekent niet dat er daadwerkelijk niemand in de afgelopen 24 uur aan het virus is gestorven. Het duurt soms een tijdje voor een sterfgeval is geregistreerd. In de afgelopen zeven dagen zijn negen sterfgevallen gemeld, het laagste niveau sinds half augustus, bijna een jaar geleden.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,72 miljoen mensen positief getest. Bij de huidige cijfers duurt het nog ongeveer een week voor de grens van 1,8 miljoen bevestigde besmettingen wordt gepasseerd. Eind juli kan de grens van twee miljoen gevallen worden bereikt. Van bijna 18.000 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden