Clicky

 
Transport Online - Politie vermoedt dat zwaar vuurwerk oorzaak was van knal Utrecht

Politie vermoedt dat zwaar vuurwerk oorzaak was van knal Utrecht

Politie vermoedt dat zwaar vuurwerk oorzaak was van knal Utrecht
11-07-2021 14:12 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Waarschijnlijk kwam de enorme knal in de Utrechtse Geuzenwijk zaterdagavond door veel zwaar vuurwerk dat gebruikt is als explosief. Dat vermoedt de politie, die nog onderzoek doet naar de grote explosie op het Lumbresplein.

Door de ontploffing spatte een muur van gewapend beton bij een sportveld aan de Boisotstraat uiteen en kwamen de brokstukken tientallen meters ver terecht. Vijf woningen, vier geparkeerde auto's en twee bouwketen liepen forse schade op. "Voornamelijk aan de ruiten door de schok van de explosie en rondvliegende brokstukken", aldus de politie. Niemand raakte gewond.

De doffe dreun werd in meerdere wijken gehoord en gevoeld. Ook zagen mensen een soort stofwolk in de vorm van een paddenstoel opstijgen. Burgemeester Sharon Dijksma bracht de wijk zondagochtend een bezoek. De bewoners zijn volgens haar "zeer aangeslagen en geschrokken".

Het sportpark waar de muur stond, had de laatste jaren veel overlast van jongeren. Die overlast verdween een half jaar geleden, nadat er flexcamera's werden opgehangen. Die werden recent weer weggehaald en op voorspraak van de gemeenteraad verplaatst naar een andere locatie. Dijksma bekijkt de komende dagen wat nodig is om die overlast weer snel terug te dringen. "Ondertussen zetten wij alles op alles om de dader(s) op te sporen", benadrukt zij.

De politie vraagt getuigen en mensen die meer weten hun informatie door te geven. Ook meldt de politie dat zwaar vuurwerk dat opgeslagen ligt in woningen en schuren "levensgevaarlijk" is voor de buurt. "Lichte wrijving kan dit al tot ontploffing brengen, met alle gevolgen voor omwonenden van dien."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats