Clicky


 


Opgelaaide brand bij vleesverwerker Groenland Kip in Bodegraven grotendeels geblust

Opgelaaide brand bij vleesverwerker Groenland Kip in Bodegraven grotendeels geblust [+foto's]
11-07-2021 19:31 | Brand | auteur ANP

BODEGRAVEN - [update 23:15 uur] De brandweer is zondag bijna de hele dag bezig geweest met een grote brand bij het bedrijf Groenland Kip in Bodegraven. De brand leek eerder op de avond onder controle, maar laaide later toch weer op. Even na 23.00 uur lijkt die nu weer grotendeels geblust. Er moest een crashtender van Rotteram The Hague Airport ingezet worden om de vlammen bij de Zuid-Hollandse vleesverwerker de kop in te drukken. Veiligheidsregio Hollands Midden zegt de hele avond en nacht nog bezig te zijn met nablussen. In het pand zijn veel koelcellen en kleine ruimtes die stuk voor stuk worden opengebroken en geblust.

De brandweer had zondagmiddag het sein brandmeester gegeven bij de grote brand, maar bij het slopen en nablussen laaiden de vlammen aan de Beneluxweg toch weer op. De crashtender, een speciaal type brandweervoertuig, moest de vlammen zondagavond blussen. De brand en het blussen veroorzaakten veel rook.

De brand begon zondagochtend. Dat gaf overlast van rook in de omgeving. Gedurende tweeënhalf uur gold in de middag een snelheidsbeperking op de snelweg A12 vanwege de rookoverlast. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert uitgestuurd. Die werd met het sein brandmeester afgemeld, maar met het oplaaien van het vuur twitterde de veiligheidsregio zondagavond: "We zijn er dus nog niet vanaf: nogmaals het advies ramen en deuren gesloten te houden als je last hebt van de rook."

Op het moment dat de brand uitbrak, was alleen de portier in het pand. Die is veilig naar buiten gekomen. Volgens de veiligheidsregio gaat het om een groot pand, met meerdere aan elkaar geschakelde loodsen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats