Clicky

 
Transport Online - Advocaten Nabil B. bezoeken zwaargewonde Peter R. de Vries in ziekenhuis

Advocaten Nabil B. bezoeken zwaargewonde Peter R. de Vries in ziekenhuis

Advocaten Nabil B. bezoeken zwaargewonde Peter R. de Vries in ziekenhuis
09-07-2021 19:57 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - De advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, Peter Schouten en Onno de Jong, hebben de zwaargewonde misdaadverslaggever Peter R. vrijdag onder strenge veiligheidsmaatregelen opgezocht in het ziekenhuis. Dat liet presentator Luuk Ikink weten in de uitzending van RTL Boulevard, na contact met de familie. "Daar praten we tegen Peter, maar hij praat natuurlijk niet terug. Het is gewoon heel erg hard", zei Schouten.

Eerder op vrijdag brachten de twee advocaten al een bezoek aan de studio van RTL Boulevard in Amsterdam. Daar hebben ze hun steun betuigd aan de redactie en aan de misdaadverslaggever en zijn familie na de aanslag van dinsdagavond. Die vond plaats kort na een uitzending van het RTL-programma waar De Vries te gast was. De twee advocaten legden ook een bloemetje neer bij de bloemenzee op de Lange Leidsedwarsstraat, waar de aanslag plaatsvond.

"We zijn alleen maar bezig met onze vriend Peter R. de Vries", zei advocaat Schouten eerder op de dag mede namens De Jong. Naast het tweetal maakt Peter R. de Vries als vertrouwenspersoon en adviseur van Nabil B. deel uit van het verdedigingsteam van de kroongetuige. De Vries ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Onze vriend

"Onno en ik zijn niet aan het werk, we zijn alleen bezig met onze vriend. Maandag gaan we weer werken", liet Schouten aan het ANP weten.

Mede dankzij de verklaringen van B. kwam de zaak rond hoofdverdachte Ridouan Taghi aan het licht. Sinds bekend werd dat B. kroongetuige is, is zijn (niet-criminele) broer doodgeschoten en daarna zijn toenmalige advocaat Derk Wiersum.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden