Clicky


Toyota logo prijkt voortaan op emissievrije bussen van CaetanoBus

Toyota logo prijkt voortaan op emissievrije bussen van CaetanoBus
09-07-2021 16:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

Toyota en de Portugese busfabrikant CaetanoBus hebben vandaag de co-branding aangekondigd van de e.City Gold en H2.City Gold, een batterij-elektrische stadsbus respectievelijk een waterstof-elektrische stadsbus die uitgerust is met brandstofceltechnologie van Toyota.

Als gevolg van de co-branding zijn op de emissievrije stadsbussen voortaan het logo van Toyota en dat van Caetano te vinden. Het Toyota logo zorgt voor een sterkere visuele herkenning onder Europese klanten en is bovendien op zijn plaats doordat de waterstof-elektrische stadsbussen zijn uitgerust met brandstofceltechnologie die ontwikkeld is door Toyota. Bij de productie zijn zowel het befaamde Toyota Production System (TPS) als de Toyota manufacturing knowhow geïntroduceerd.

Snelle uitbreiding emissievrije bussen

Sinds 2019 worden stadsbussen van CaetanoBus voorzien van brandstofceltechnologie van de Toyota Mirai. Die bestaat uit fuel cell stacks, waterstoftanks en andere belangrijke componenten. De bus heeft een actieradius van minimaal 400 kilometer en kan in minder dan negen minuten worden getankt. De co-brandingstrategie omvat verder een 100% batterij-elektrische stadsbus. In december 2020 werd Toyota Caetano Portugal (TCAP) de directe aandeelhouder van CaetanoBus om een snelle uitbreiding van de ontwikkeling en verkoop van emissievrije bussen te ondersteunen.

Langdurige samenwerking

Matt Harrison, President en CEO van Toyota Motor Europe (TME): “De co-branding van de emissievrije bussen van CaetanoBus toont het vertrouwen dat we hebben in onze investeringen in Caetano en onze langdurige samenwerking met de busfabrikant. Het benadrukt ook het belang dat Toyota hecht aan de ontwikkeling van emissievrije mobiliteit buiten onze automodellen om, op weg naar koolstofneutraliteit.”

Decarbonisatie

“Met de co-branding versterken we de langdurige samenwerking die we met Toyota hebben voor de hele markt van emissievrije bussen. Dit stelt ons nog beter in staat om enerzijds onze technologische capaciteiten te demonstreren en anderzijds ons volledig te focussen op decarbonisatie”, zegt José Ramos, President CaetanoBus.

Stijgende verkopen

Het afgelopen jaar heeft CaetanoBus zijn Europese marktpositie versterkt met stijgende verkopen van zijn emissievrije bussen. Deze groei is een bewijs van de technologische kwaliteiten en geavanceerde emissievrije technologie van CaetanoBus in de competitieve Europese busmarkt.

CaetanoBus, onderdeel van Toyota Caetano Portugal en Mitsui & Co, is sinds 1946 een fabrikant van bussen en chassis in Portugal. Het bedrijf heeft een sterk aanbod van voertuigen voor gebruik in steden en op luchthavens. Dat is het resultaat van de technologische capaciteit om unieke, klantgerichte mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen. Zo is CaetanoBus ook de fabrikant van COBUS, wereldwijd marktleider in busvervoer op luchthavens.