Clicky


Vrachtwagens met pech op de A27 zorgen voor file

Vrachtwagens met pech op de A27 zorgen voor file
10-02-2012 10:06 | Algemeen | auteur de redactie
De eerste vertraging tijdens de altijd rustige vrijdagochtendspits ontstond door twee vrachtwagens met pech. Beide trucks vielen stil op de A27 tussen Gorinchem en Breda. De eerste stopte in noordelijke richting, terwijl tien minuten later een vrachwagen richting het zuiden de geest gaf.

Op de A27 richting Gorinchem kwam de truck stil te staan tussen Oosterhout en het knooppunt Hooipolder, daar werd dan ook de rechterrijstrook afgesloten. Omdat de filelengte snel opliep kon het verkeer richting Utrecht beter op het knooppunt Sint Annabosch de borden Rotterdam volgen. Het verkeer kon dan via de A58, de A16 en de A59 rijden. Verkeer komende vanuit Antwerpen kon het beste via de A16 rijden. Rijkswaterstaat had als klap op de vuurpijl te kampen met een storing aan de borden die de omleiding aan moesten geven. Veel weggebruikers sloten dus nietsvermoedend aan in een lange rij auto's vanaf Breda-Noord.

Om 08:00 uur was de filelengte al opgelopen tot 6 kilometer met meer dan een half uur vertraging. De rijstrook kon vlak voor 09:00 uur vrijgegeven worden, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Ook in de andere richting was een vrachtwagen met pech stil komen te staan, dat was tussen Hank en Geertruidenberg. Daarvoor werd de rechterrijstrook afgesloten, en ook daar liep de vertraging snel op, met rond 08:00 uur 7 kilometer file met ongeveer 25 minuten extra reistijd. Deze rijstrook kon rond 08:15 uur vrijgegeven worden.