Clicky


Britse oproep tot boycot na vaccinatiereclame Heineken

Britse oproep tot boycot na vaccinatiereclame Heineken
09-07-2021 14:00 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

AMSTERDAM - Een reclame waarin bierbrouwer Heineken oproept tot vaccineren tegen corona heeft in Groot-Brittannië tot boze reacties geleid. Verscheidene mensen hebben op sociale media opgeroepen tot een boycot van het biermerk. Daarbij gebruikten ze op Twitter de hashtag #boycottheineken. Sommigen zetten daar filmpjes bij waarbij ze flesjes en blikjes Heineken leeggoten.

De ophef ontstond toen Heineken een reclamefilmpje op sociale media zette waarin senioren dansen in een nachtclub en over een strand rennen om te gaan naaktzwemmen. De reclame eindigde met de tekst: De nacht behoort toe aan de gevaccineerden. Tijd om je bij hen aan te sluiten.

Heineken is niet het eerste bedrijf dat vaccins tegen het coronavirus promoot. Budweiser, een biermerk van branchegenoot AB InBev, besloot in februari voor het eerst in veertig jaar geen reclame uit te zenden rond de Super Bowl, de jaarlijkse American Football-finale. In plaats daarvan doneerde dat bedrijf de zendtijd aan een vaccinatiecampagne. Unilever-topman Alan Jope heeft laten weten dat hij de 150.000 werknemers van het levens- en wasmiddelenconcern geregeld oproept zich te laten vaccineren.