Clicky

 
Transport Online - 4000 witte rozen op de Dam als steunbetuiging aan Peter R. de Vries

4000 witte rozen op de Dam als steunbetuiging aan Peter R. de Vries

4000 witte rozen op de Dam als steunbetuiging aan Peter R. de Vries
09-07-2021 13:40 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Bij het Nationaal Monument op de Dam zijn vrijdag 4000 witte rozen neergelegd als steunbetuiging aan Peter R. de Vries. Het gaat volgens een verklaring om een initiatief vanuit een groep van bezorgde en betrokken burgers die zich zorgen maken over "de structurele naïeve opstelling vanuit de overheid tegenover de zware criminaliteit".

Om 13.00 uur werd een groot bord onthuld, voor een standbeeld van een brullende leeuw. Op het bord is een foto van Peter R. de Vries te zien en daarboven in grote zwarte letters: Aanval op persvrijheid? "Nee het is een aanval op zijn rol als vertrouwenspersoon in het Marengo proces!", staat er verder op het bord. "Mark en Ferd, Peter vecht voor zijn leven, benoem de echte pijn! Dit zijn de consequenties van de inzet van de kroongetuige in het Marengo proces. Ere wie ere toekomt. Peter, houd vol."

Tientallen mensen op het drukke plein blijven staan kijken naar de bloemenzee, en maken foto's van het statement. Een voorbijgangster laat weten dat ze het een prachtig gebaar vindt. "Wie weet steunt het hem." Een vrouw die op een van de bankjes is gaan zitten, noemt het een mooi initiatief. "Heel mooi om hem op deze manier wat kracht bij te staan." Een van de organisatoren laat weten anoniem te willen blijven. "Maar dit zit zo diep, het is fijn iets te kunnen doen."

De Vries (64) werd dinsdagavond neergeschoten in de buurt van het Leidseplein en ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis. Hij vecht daar voor zijn leven, liet burgemeester Femke Halsema van Amsterdam eerder weten. Zoon Royce de Vries schreef woensdag namens de familie op Twitter dat "de grootste nachtmerrie" werkelijkheid was geworden. "Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden