Clicky


Scheuren in spitsstrook A9

Scheuren in spitsstrook A9
09-02-2012 17:51 | Algemeen | auteur de redactie
Rijkswaterstaat heeft gisteren, woensdag 8 februari, scheuren geconstateerd in het asfalt van de spitsstroken A9 Alkmaar-Uitgeest in beide richtingen. Op de spitsstrook richting Amsterdam betreft het scheuren tot maximaal 30 meter in de lengte, nabij het linker rijspoor en verspreidt over het gehele traject. De scheurvorming op de spitsstrook richting Alkmaar is beperkt van omvang.

Op dit moment wordt uitgezocht wat de oorzaak is. Als de oorzaak bekend is, bepaalt Rijkswaterstaat met welke maatregelen de scheuren verholpen kunnen worden.

De spitsstroken gaan normaal open wanneer de verkeersintensiteit daar om vraagt. De veiligheid voor de weggebruiker is niet in het geding. Rijkswaterstaat monitort dagelijks de spitsstroken om te bepalen wat de ontwikkeling van de scheurvorming is.

De spitsstroken zijn sinds 6 oktober 2011 in gebruik. Bij grote drukte kan het verkeer over een lengte van bijna 10 kilometer gebruik maken van drie in plaats van twee rijstroken per rijrichting. Met name in de ochtend- en de avondspits is hierdoor de doorstroming op dit traject verbetert.