Clicky

 
Transport Online - Packs ziet ruim 74 procent meer zendingen eerste halfjaar

Packs ziet ruim 74 procent meer zendingen eerste halfjaar

Packs ziet ruim 74 procent meer zendingen eerste halfjaar
09-07-2021 10:01 | Bedrijfsresultaten | auteur Redactie

LEERDAM - Benelux overnight- en innight pakketvervoerder Packs heeft over het eerste halfjaar ten opzichte van 2020 een groei van 74,4 procent in zendingen gerealiseerd. De enorme groei was voor een deel het gevolg van de Corona maatregelen die ook in het eerste kwartaal van 2021 nog van kracht waren.

"In 2020 startte de corona bubble in week 13", legt Packs Marketing Directeur Gerdwin Lammers uit. “Vergelijken we alleen de periode van week 13 tot en met week 26 van dit jaar met dezelfde periode in 2020 dan is de groei in zendingen 20,7 procent, en dat is dus andermaal een groei van meer dan 20 procent boven de bijna verdubbeling in zendingen in 2020 versus 2019 (97,1 procent groei)", aldus Lammers.

Packs, dat zendingen zowel overnight als innight in de hele Benelux aflevert, zag in het eerste half jaar geen noemenswaardige verschuivingen in de gewichtslabels. Lammers: “Bijna tachtig procent van de zendingen die wij zeven dagen in de week afleveren zijn maximaal tien kilo. Voor zendingen naar België geldt hetzelfde patroon. Packs is van origine een ‘Special Care’ netwerk en wij sorteren kwetsbare zendingen handmatig. Daarnaast zijn wij het enige netwerk dat bij ‘niet thuis’ - en dat is in vier á vijf procent van de afleveringen het geval - de zendingen na een afspraak met de geadresseerde een tweede keer aflevert. Die geadresseerde hoeft dus niet alsnog de deur uit om zijn zending ergens bij een winkel op te gaan halen. Of zoals wij het zeggen: ‘Met Packs is thuisbezorgd ook écht thuis bezorgd’."

Het Benelux dekkende netwerk van Packs heeft een centrale hub in Nederland in Leerdam en in België in Zaventem bij het vliegveld van Brussel.
Zusterbedrijf Holland Parts Distribution (HPD) in Leerdam verzorgt de nachtelijke vice-versa lijnverbindingen tussen de zeventig PacksCenters en Leerdam en met de Belgische hub.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions