Clicky

 
Transport Online - Tweede Kamer wil geen veetransport bij temperatuur boven de 30 graden

Tweede Kamer wil geen veetransport bij temperatuur boven de 30 graden

Tweede Kamer wil geen veetransport bij temperatuur boven de 30 graden
09-07-2021 09:09 | Transport | auteur ANP

DEN HAAG - De maximale temperatuur waarbij dieren getransporteerd mogen worden moet omlaag, vindt een Kamermeerderheid. Nu ligt die grens op 35 graden, maar dat moet 30 graden worden. Een oproep van de Partij voor de Dieren daartoe kan op genoeg steun rekenen.

Volgens Kamerlid Leonie Vestering (Partij voor de Dieren) krijgen dieren al bij 24 graden last van de warmte en lijden ze bij temperaturen tussen de 26 en 29 graden al aan hittestress. Daarom vindt ze de norm van 35 graden te hoog.

Demissionair landbouwminister Carola Schouten is geen voorstander van de PvdD-motie. Zij benadrukte tijdens een debat donderdag dat voor de verschillende soorten vee verschillende grenzen vastgesteld moeten worden en ook de duur van het transport uitmaakt. Bovendien heeft het kabinet de limiet van 35 graden net vorig jaar ingesteld. "Er zijn echt stappen vooruit gezet."

Dierenrechtenorganisaties zoals Animal Rights maken al langer bezwaar tegen de grens van 35 graden. Campagneleider Erwin Vermeulen pleitte vorig jaar zomer voor een limiet van 25 graden. Hij reageerde toen op beelden van varkens in vrachtwagens die met opengesperde bekken naar lucht snakten. Toen gold het nieuwe hitteprotocol al.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions