Clicky

 
Transport Online - Zorgen in reisbranche over 'beloofde mooie zomer'

Zorgen in reisbranche over 'beloofde mooie zomer'

Zorgen in reisbranche over 'beloofde mooie zomer'
08-07-2021 20:28 | Coronavirus | auteur ANP

LEUSDEN - De Nederlandse reisbranche maakt zich zorgen over het snel oplopende aantal coronabesmettingen van de laatste dagen. Die zouden kunnen leiden tot een ongunstigere kleurcode vanuit andere landen, waardoor Nederlanders te maken kunnen krijgen met extra maatregelen als verplichte quarantaines of inreisverboden voor hun vakantie. "Dan mogen we eindelijk weg en dan willen ze ons niet", aldus reisbrancheorganisatie ANVR.

"Dit kunnen we als reisbranche niet gebruiken na vijftien maanden stil te hebben gelegen", zegt de vereniging. Volgens de ANVR dreigt "door het gedrag van enkelen het hele reisseizoen in het water te vallen". "Triest dat heel Nederland daar dan de dupe van wordt", aldus een zegsvrouw.

De ANVR zegt dat veel reizigers er de afgelopen tijd op hoopten binnenkort "lekker op vakantie" te kunnen. "En misschien kan dat ook. Laten we hopen dat dit een oproep is aan de Nederlanders om zich aan de laatste maatregelen te houden."

Dramatische ontwikkeling

De brancheorganisatie roept daarnaast het kabinet, gemeenten en andere instanties op te controleren op de nog geldende coronamaatregelen. "Zodat zowel de vakantieganger als de reissector kan genieten van de beloofde mooie zomer."

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) spreekt van "een dramatische ontwikkeling" kijkend naar de invloed van het oplopende aantal besmettingen op de Nederlandse toerismesector. Een ongunstiger reisadvies voor ons land maakt het voor buitenlandse toeristen mogelijk lastiger om Nederland te bezoeken. "Het zal zwaar zijn als internationale gasten deze zomer niet kunnen komen", zegt een woordvoerder.

Vakantie in eigen land

Het feit dat in zo’n situatie meer Nederlanders in eigen land vakantie vieren, weegt volgens het toerismebureau niet op tegen het verlies van internationale gasten. "Buitenlandse toeristen geven meer geld uit en zijn ook goed voor meer verblijven tijdens hun vakantie." Het beste voor de economie zou een mix tussen binnen- en buitenlandse vakantiegangers zijn.

Het scenario van een negatief reisadvies is dan ook "wel echt een zorg" bij het NBTC. "De sector had het al zwaar en zou dan ook weer hard geraakt worden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,892

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden