Clicky


Vrachtwagenbrand zorgt voor lange files rond Utrecht

Vrachtwagenbrand zorgt voor lange files rond Utrecht
09-02-2012 12:23 | Algemeen | auteur de redactie
UTRECHT - Een vrachtwagenbrand op de A27 heeft donderdagochtend veel vertraging veroorzaakt rond Utrecht. Rond 09:15 uur vatte de trailer van de vrachtwagen vlam ter hoogte van het knooppunt Rijnsweerd richting Utrecht. Nadat de rechterrijstrook werd afgesloten ontstonden er lange files op de A27 en de kruisende A12.

De brandweer had de brand vrij snel onder controle, maar het duurde even voordat de uitgebrande vrachtwagen van de rijbaan verwijderd kon worden. In eerste instantie moest er gewacht worden op een hijskraan die de truck op een bergingsauto zou kunnen takelen. Hierdoor werd verwacht dat de rijbaan op het knooppunt Rijnsweerd pas rond 12:15 uur weer volledig beschikbaar zou zijn. Dit bleek gelukkig mee te vallen. De bergers slaagde er in de gehavende truck van de snelweg af te slepen. Zo kon er op een parkeerplaats naast de snelweg gewacht worden op de hijskraan en konden alle rijstroken ruim een uur eerder dan verwacht worden vrijgegeven, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Dit betekende goed nieuws voor de weggebruikers op de A12 en de A27. Achter de vrachtwagen ontstond een file tussen de knooppunten Everdingen en Rijnsweerd van 13 kilometer. Deze file kon deels omzeild worden op het knooppunt Lunetten voor de A12 te kiezen. Verkeer op die A12 liep tot aan het knooppunt Lunetten helemaal vast vanuit Den Haag door de file op de A27. Vanaf Woerden stond het verkeer stil over een lengte van liefst 14 kilometer.

Nadat de rechterrijstrook op de A27 om 11:00 uur vrijgegeven werd verdwenen beide files in rap tempo. Om 11:15 uur werd er op de A27 helemaal geen vertraging meer gemeten, terwijl de file op de A12 in een kwartier tijd bijna 6 kilometer korter geworden was.