Clicky

 
Transport Online - Japan roept weer noodtoestand uit in Tokio tot na de Spelen

Japan roept weer noodtoestand uit in Tokio tot na de Spelen

Japan roept weer noodtoestand uit in Tokio tot na de Spelen
08-07-2021 12:02 | Buitenland | auteur ANP/RTR

TOKIO - De Japanse overheid heeft weer de noodtoestand uitgeroepen voor Tokio. De noodtoestand geldt gedurende de Olympische Spelen, in ieder geval tot 22 augustus. Vorige maand werd die noodtoestand nog opgeheven door de regering en sindsdien geldt een gedeeltelijke noodtoestand in Japan, met soepelere maatregelen.

De Spelen beginnen op 23 juli en duren tot en met 8 augustus. Op 24 augustus gaan de Paralympische Spelen van start.

Omdat het aantal coronabesmettingen de afgelopen dagen weer sneller oploopt, besloot premier Yoshihide Suga met ingang van komende maandag opnieuw extra maatregelen te nemen. Zo mogen bars en restaurants voorlopig geen alcohol meer schenken. Zolang de noodtoestand van kracht is, moeten de Japanners zo veel mogelijk thuisblijven.

Geen toeschouwers

"Omdat we willen voorkomen dat de infecties zich weer gaan verspreiden over het land, moeten we extra maatregelen nemen", zei Suga. "Gezien de situatie, ook met de varianten van het coronavirus, roepen we weer de noodtoestand uit voor Japan." In Tokio is het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen opgelopen tot bijna negenhonderd, aantallen die in mei voor het laatst werden gehaald.

De kans is aannemelijk dat de overheid ook gaat besluiten om helemaal geen toeschouwers toe te laten bij de sportevenementen. Buitenlandse bezoekers zijn sowieso al niet welkom. De organisatiecomité was van plan om per locatie maximaal 10.000 Japanners toe te laten, maar vanwege de huidige situatie met het coronavirus overweegt het comité om alle toeschouwers te weren.

De Spelen konden vorig jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus en werden daarom uitgesteld naar de zomer van 2021. Het mondiale sportevenement opnieuw uitstellen is geen optie, zo hebben Japan en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) al vaak benadrukt. De eerste Nederlandse sporters, onder wie de voetbalsters, zijn al in Japan aangekomen.

Foto's

  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen
  • Zandbergen
    Zandbergen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden