Clicky

 
Transport Online - Lufthansa Cargo bouwt twee passagiersvliegtuigen om tot vrachtvliegtuigen

Lufthansa Cargo bouwt twee passagiersvliegtuigen om tot vrachtvliegtuigen

Lufthansa Cargo bouwt twee passagiersvliegtuigen om tot vrachtvliegtuigen
08-07-2021 11:27 | Buitenland | auteur Redactie

FRANKFURT - Lufthansa Cargo investeert in de uitbreiding van zijn vrachtcapaciteit. Vanaf begin 2022 zal het bedrijf extra capaciteit in Europa bieden door Airbus 321 passagiersvliegtuigen permanent om te bouwen tot vrachtvliegtuigen. Hiervoor krijgt het tweemotorige middellangeafstandsvliegtuig grote vrachtdeuren om ook het vervoer van containers op het hoofddek mogelijk te maken. In eerste instantie is de ombouw van twee Airbus-vliegtuigen gepland. Deze vliegtuigen zullen namens Lufthansa Cargo worden geëxploiteerd door Lufthansa CityLine. Ze worden gestationeerd in Frankfurt.

De groei voor grensoverschrijdende eCommerce-zendingen wordt voor de komende vijf jaar geraamd op ongeveer twintig procent per jaar. Consumenten verwachten steeds kortere levertijden van hun bestelde goederen. Hierdoor neemt ook de vraag naar luchtvrachtverbindingen binnen Europa toe.

"Lufthansa Cargo wil klanten in het eCommerce-segment snelle intra-Europese verbindingen bieden. Met de omgebouwde A321's komen we tegemoet aan de groeiende vraag van onze klanten naar oplossingen voor aflevering dezelfde dag en versterken we ons netwerk van wereldwijde verbindingen en ons productaanbod", zegt Dorothea von Boxberg, CEO van Lufthansa Cargo. "Het geselecteerde vliegtuigtype kan 28 ton per vlucht vervoeren, aanzienlijk grotere vrachtvolumes dan in het vrachtruim van passagiersvliegtuigen. Naast expediteurs, integrators en postoperators zullen eCommerce-aanbieders klanten zijn voor dit aanbod", voegde von Boxberg eraan toe.

"Met meer dan 60 jaar ervaring in Europees luchtvervoer staat Lufthansa CityLine als belangrijke partner in de Lufthansa Group voor betrouwbare en efficiënte operaties. Flexibiliteit in operaties en snelheid bij het identificeren en implementeren van nieuwe kansen vormen de basis van ons bedrijf. We willen om deze kwaliteiten te gebruiken om Lufthansa Cargo en haar klanten van dienst te zijn", zegt Steffen Harbarth, Managing Director van Lufthansa CityLine.

De Airbus A321s (A321P2F) omgebouwd tot vrachtvliegtuigen bieden een laadvermogen van 28 ton met een bereik van 3.500 kilometer. Door de ombouw kunnen ook gestandaardiseerde vrachtpallets op het hoofddek worden gebruikt. De tweemotorige Airbus A321 is een van de meest veelzijdige vliegtuigen in zijn klasse en maakt zeer efficiënte continentale operaties mogelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden