Clicky

 
Transport Online - GroenLinks boos over schrappen 80 km-zones

GroenLinks boos over schrappen 80 km-zones

GroenLinks boos over schrappen 80 km-zones
08-02-2012 20:08 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - GroenLinks is boos over het besluit van minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) om een aantal 80-kilometerzones te schrappen rond de grote steden. Kamerlid Ineke van Gent vindt het besluit van de bewindsvrouw 'onbestaanbaar' en beschuldigt Schultz van gegoochel met cijfers.

Schultz stuurde woensdag een brief naar Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Daarin schrijft de bewindsvrouw dat zij bij haar besluit blijft om de snelheid op de 80-kilometerzone op de A13 bij Overschie te verhogen naar honderd kilometer per uur. Dat is verantwoord, omdat aan de normen van de luchtkwaliteit wordt voldaan.

In Utrecht laat de bewindsvrouw wel alles bij het oude, omdat extra investeringen nodig zijn om de snelheid te verhogen, en dat wil de Kamer niet. Bij Amsterdam leidt de verhoging van de snelheid tot meer geluidsoverlast, daarom gaat op de A10 West alleen overdag de snelheid omhoog naar honderd kilometer per uur.

Ook bij GroenLinks in Rotterdam is het besluit slecht gevallen. De partij heeft de website max80.nl weer online gezet. Fractieleider Arno Bonte zegt Van Gent na dat de bewindsvrouw goochelt met cijfers over de luchtkwaliteit. "Dit is een klap in het gezicht van de bewoners van Overschie. De minister maakt de gezondheid van omwonenden ondergeschikt aan 3,2 seconden tijdswinst op de snelweg."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden