Clicky

 
Transport Online - Trump bindt juridische strijd aan met Twitter, Facebook en Google

Trump bindt juridische strijd aan met Twitter, Facebook en Google

Trump bindt juridische strijd aan met Twitter, Facebook en Google
07-07-2021 19:40 | Buitenland | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De grotendeels van sociale media verbannen Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft woensdag rechtszaken aangespannen tegen de techbedrijven Facebook, Twitter en Alphabet, het moederbedrijf van Google. Ook tegen de topmannen van de bedrijven, Mark Zuckerberg, Jack Dorsey en Sundar Pichai, worden juridische stappen ondernomen.

Trump maakte de gerechtelijke stappen bekend tijdens een persconferentie in zijn golfclub in Bedminster in New Jersey. Volgens Trump censureren de techgiganten conservatieve standpunten op hun platforms. De techbedrijven zijn "handhavers van illegale, ongrondwettelijke censuur" geworden, zei de 75-jarige Trump, die nog altijd populair is onder veel Republikeinen.

De juridische strijd wordt gesteund door het America First Policy Institute, een non-profitorganisatie die achter het beleid van Trump staat. Het gaat om collectieve rechtszaken, waarbij namens een grotere groep stappen worden ondernomen. De rechtszaken zijn aangespannen bij een federale rechtbank in Florida. Trump wil onder andere schadevergoedingen afdwingen.

Censuur

Trump ruziet al lange tijd met de techbedrijven over vrijheid van meningsuiting en censuur. De oud-president is door Twitter helemaal verbannen. Facebook heeft hem voor twee jaar uitgesloten en YouTube, het videoplatform van Google, heeft de oud-president voor onbepaalde tijd een ban opgelegd. De verbanningen kwamen na de gewelddadige aanval op het Capitool op 6 januari door aanhangers van Trump.

De drie bedrijven willen niet op de actie van Trump reageren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,618

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions