Clicky

 
Transport Online - Opnieuw hinder door ijspilaren Schipholtunnel

Opnieuw hinder door ijspilaren Schipholtunnel

Opnieuw hinder door ijspilaren Schipholtunnel
06-02-2012 20:41 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - In de Schipholtunnel zijn maandag meerdere rijstroken afgesloten vanwege ijspilaren. Ook is een snelheidsbeperking ingesteld van 70 kilometer per uur, meldt Rijkswaterstaat. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

In de tunnelbuis richting Amsterdam heeft lekkage gezorgd voor ijskolommen langs de tunnelwand. De linkerrijstrook is dicht. Maandagmiddag werd ook een tweede rijstrook afgesloten om de ijskolommen veilig weg te kunnen hakken.

Voor verkeer richting Den Haag is er ook een rijstrook minder beschikbaar door opvriezend lekwater. Daar zijn nu drie in plaats van vier rijstroken beschikbaar. In de parallelbuis van Amsterdam richting Schiphol is een van de twee rijstroken beschikbaar. De rechterbaan is dicht.

Rijkswaterstaat onderzoekt waar het lekkende water vandaan komt. Het is niet duidelijk wanneer de rijstroken weer kunnen worden vrijgegeven.

De Schipholtunnel in de A4 kampt al langer met lekkages. In de ochtendspits leidden de ijspilaren al tot een lange file. De afsluitingen veroorzaken in de avondspits vooralsnog weinig vertraging.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden