Clicky

 
Transport Online - Blokkeerschip Ever Given vaart weer en wordt uitgezwaaid door Egypte [+video]

Blokkeerschip Ever Given vaart weer en wordt uitgezwaaid door Egypte

Blokkeerschip Ever Given vaart weer en wordt uitgezwaaid door Egypte [+video]
07-07-2021 12:05 | Incidenten | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

CAÏRO - De Ever Given vaart weer door het Suezkanaal. Het blokkeerschip wordt tijdens een officiële ceremonie uitgezwaaid door Egypte. Het schip, dat onderweg is naar Rotterdam, lag in maart een week vast in het Suezkanaal en vervolgens maanden aan de ketting. Tijdens de ceremonie werd een deal getekend over het betalen van een schadevergoeding door de eigenaar van de Ever Given aan kanaalautoriteit SCA.

Hoeveel geld er wordt overgemaakt door de Japanners is niet bekend. De SCA zou eerder om een vergoeding van meer dan 916 miljoen dollar hebben gevraagd, maar zei later genoegen te nemen met 550 miljoen dollar. De Japanse eigenaar van de Ever Given zou al eens 150 miljoen dollar compensatie hebben geboden. Maar naar de mening van de SCA was dat niet voldoende om de kosten voor het mislopen van vaartarieven, schade aan het kanaal en kosten voor mankracht en materiaal bij het bergen van het schip te dekken.

De Ever Given, die onder de Panamese vlag vaart, kwam in een zandstorm terecht in het zuidelijke deel van het Suezkanaal. Daardoor kwam het schip, dat behoort tot de grootste containerschepen ter wereld, vast te liggen. Na zes dagen lukte het om de Ever Given los te trekken, maar toen lagen er aan weerszijden al honderden schepen in de file. Het gigantische Japanse schip heeft circa 18.300 containers aan boord. De lading heeft een waarde van zo'n 1 miljard dollar. De bemanningsleden van het schip hebben allemaal de Indiase nationaliteit.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden