Clicky


Ook zondag 70 op snelweg vanwege gladheid

Ook zondag 70 op snelweg vanwege gladheid
05-02-2012 10:10 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - Ook zondag heeft Rijkswaterstaat de maximumsnelheid op verschillende snelwegen verlaagd vanwege de gladheid. Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam is de snelheid ter hoogte van knooppunt Holendrecht verlaagd, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Ook op de A4 tussen Amsterdam en Delft bij knooppunt de Nieuwe Meer mag niet sneller dan 70 kilometer per uur worden gereden. Verder geldt dat op de A7 tussen Hoorn en Zaandam bij knooppunt Zaandam en bij knooppunt Coenplein op de A10.

Meldingen over kapotgevroren asfalt zijn er nog niet. "Die verwachten we de komende weken wel", zegt een woordvoerder. "Er zit al bevroren water onder het asfalt. Daardoor zijn er ongetwijfeld al gaatjes in geslagen, maar nu valt dat nog niet op. Die gaatjes worden echter steeds groter naarmate er meer verkeer over rijdt en dan gaan we het wel merken."

De NS heeft eerder al aangekondigd vanwege de vorst tot en met maandag volgens een aangepaste dienstregeling te rijden. Volgens spoorbeheerder Prorail blijven sporen, wissels en bovengeleidingen door de vorst gevoelig voor storingen. Voor de reizigers betekent dit dat ze te maken krijgen met vollere treinen, vaker moeten overstappen en langer op weg zijn.