Clicky

 
Transport Online - VDL Groep ziet af van uitbrengen bod op Neways

VDL Groep ziet af van uitbrengen bod op Neways

VDL Groep ziet af van uitbrengen bod op Neways
06-07-2021 10:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - VDL Groep B.V. ziet af van het uitbrengen van het eerder door haar aangekondigde openbaar bod op alle uitgegeven en uitstaande aandelen in het kapitaal van Neways Electronics International N.V. Door het niet evenaren van het alternatieve bod komen de onherroepelijke toezeggingen, eerder verkregen van drie grootaandeelhouders van Neways om hun aandelen aan VDL aan te bieden, te vervallen.

Nadat VDL op vrijdag 30 april 2021 heeft bekendgemaakt met Neways in gesprek te zijn over een voorstel om een openbaar bod uit te brengen op de aandelen van Neways, heeft VDL op woensdag 19 mei 2021 aangekondigd dat het overleg over een mogelijk gesteund openbaar bod is beëindigd. De aanleiding hiervoor is dat de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Neways een openbaar bod op basis van de verhoogde biedprijs van EUR 13,00 in contanten niet steunen, ondanks de brede steun van tenminste 68,70 procent van de aandeelhouders van Neways voor die biedprijs.

Op vrijdag 28 mei 2021 heeft VDL niettemin bekendgemaakt dat zij een openbaar bod zou uitbrengen op alle aandelen Neways. Nadat Neways en Infestos op donderdag 24 juni 2021 hebben bekendgemaakt dat zij overeenstemming hebben bereikt over een door de raad van bestuur en raad van commissarissen gesteund bod met een biedprijs van EUR 14,55 in contanten, heeft VDL, op vrijdag 25 juni 2021, aangekondigd zich in het licht van de nieuwe situatie te beraden.

Toegevoegde waarde

VDL is overtuigd van de toegevoegde waarde die een combinatie van Neways met VDL voor alle stakeholders van Neways had kunnen hebben. Niettemin heeft VDL besloten om de biedprijs onder haar initiële bod niet te verhogen, en het eerder aangekondigde bod niet uit te brengen.

Foto's

  • J.Roeland
    VDL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions