Clicky


Investeerder Infracapital neemt BCTN over

Investeerder Infracapital neemt BCTN over

ALBLASSERDAM - Infracapital, de investeringstak van M&G Plc, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van 100 procent van BCTN van Alinda Capital Partners LLC.

BCTN, opgericht in 1987, is de grootste inlandterminaloperator in de Benelux. BCTN is in Nederland en België actief op het gebied van overslagdiensten in binnenlandse havens, vrachtvervoer over binnenlandse wateren, vrachtvervoer per vrachtwagen en aanverwante diensten, zoals containeropslag, reefer diensten en administratieve en douanediensten.

Infracapital zal investeren in BCTN om duurzame en kostenefficiënte oplossingen aan klanten te blijven bieden en om ervoor te zorgen dat de Groep goed gepositioneerd is om te profiteren van toekomstige groeimogelijkheden.

Herman Deetman, Managing Director bij Infracapital, zei: “We zijn verheugd om BCTN over te nemen en helpen de toekomst als een toonaangevende leverancier van duurzame en essentiële infrastructuuroplossingen vorm te geven. Schone en efficiënte logistiek zal steeds belangrijker worden voor de industrie in België en Nederland, zeker nu de druk op het wegennet toeneemt. We zijn verheugd om nog een Europees bedrijf van hoge kwaliteit toe te voegen aan Infracapital Partners III, wat een verdere geografische en sectorale diversificatie van het fonds oplevert.”

Chris Beale, voorzitter van Alinda Capital Partners, zei: “BCTN is toonaangevend geweest als duurzaam binnenhavenbedrijf en we hebben met genoegen de uitbreiding van Nederland naar België en de opening van nieuwe terminals ondersteund. We verwachten dat BCTN zal floreren onder de nieuwe eigenaar.”

M&G Alternatives Investment Management Limited wil via Vesters BidCo B.V., Coöperatief BCTN Europe U.A. overnemen. De bedrijven hebben op 30 juni 2021 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname. Vesters BidCo is opgericht ten behoeve van de voorgenomen overname. Vesters Bidco wordt indirect beheerd door M&G AIM.

M&G AIM is fondsbeheerder van het investeringsbedrijf Infracapital dat actief is op het gebied van investeringen in aandelen in infrastructuur, bijvoorbeeld nutsvoorzieningen, transport, communicatie en hernieuwbare energiebronnen. M&G AIM is een indirecte dochteronderneming van M&G plc (M&G).