Clicky

 
Transport Online - Veel minder bussen op de weg in 2020 vanwege corona

Veel minder bussen op de weg in 2020 vanwege corona

Veel minder bussen op de weg in 2020 vanwege corona
05-07-2021 09:02 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Door de uitbraak van het coronavirus was een bus vorig jaar een bijna ongewone verschijning op de weg. Vooral touringcars maakten veel minder kilometers. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bussen legden in 2020 een kwart minder kilometers af dan een jaar eerder. Bij lijndienstbussen bleef de afname beperkt tot ongeveer 9 procent, terwijl touringcars te maken hadden met een min van 64 procent.

Door de coronamaatregelen konden touringcarbedrijven vorig jaar weinig passagiers vervoeren. In de zomer was dat aanleiding voor een protest in Den Haag, waarbij een colonne touringcars het Malieveld op kwam rijden. Zij vonden het oneerlijk dat zij zich aan coronaregels moesten houden die in hun ogen strenger waren dan in het openbaar vervoer en de luchtvaart. Tijdens de doorgaans drukke periode tussen maart en juni liepen ze daardoor veel omzet mis.

Alle motorvoertuigen samen legden vorig jaar 17 procent minder kilometers af. Alleen zware vrachtvoertuigen vertoonden zich evenveel op de weg als een jaar eerder.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,200
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden