Clicky


Acht coureurs Formule 1 moeten zich bij wedstrijdleiding melden

Acht coureurs Formule 1 moeten zich bij wedstrijdleiding melden
04-07-2021 19:37 | Sport | auteur ANP

SPIELBERG - Niet minder dan acht Formule 1-coureurs die deelnamen aan de Grote Prijs van Oostenrijk hebben zich zondagavond bij de wedstrijdleiding moeten melden. Zij dienden tekst en uitleg te geven over het vermeend negeren van gele vlaggen na een crash tussen Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen in de slotfase van de race.

De Rus Nikita Mazepin en de Canadees Nicholas Latifi kregen na verhoor 3 strafpunten opgelegd. Indien een coureur binnen twaalf maanden 12 strafpunten heeft geïncasseerd, moet hij bij de eerstvolgende Grand Prix aan de kant blijven. Mazepin staat nu op 5 strafpunten en Latifi heeft er 6. Beide coureurs, die in Spielberg achterin eindigden, kregen ook nog een tijdstraf van 30 seconden.

De andere zes coureurs die zich na afloop bij de wedstrijdleiding dienden te melden, gingen vrijuit. Het betrof Carlos Sainz, Sergio Pérez, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi. Onder hen bevonden zich geen coureurs die in de door Max Verstappen gewonnen race op het podium eindigden.

Räikkönen kreeg 2 strafpunten opgelegd wegens het veroorzaken van de aanrijding met Vettel. De Fin heeft er nu 6 verzameld.

Foto's

  • R. van Heur
    R. van Heur
  • R. van Heur
    R. van Heur