Clicky

 
Transport Online - Ondergelopen wegen in België na noodweer, overstromingen dreigen [+video]

Ondergelopen wegen in België na noodweer, overstromingen dreigen

Ondergelopen wegen in België na noodweer, overstromingen dreigen [+video]
04-07-2021 18:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - In Vlaanderen zijn door zware regenval diverse snelwegen ondergelopen. Ook dreigen in de provincie Henegouwen de rivier de Dender en haar zijtakken en het Kanaal Brussel-Charleroi in Waals-Brabant buiten hun oevers te treden. Naar verwachting stijgt het waterpeil de komende uren verder, er zijn nog meer buien voorspeld. Het Belgische meteorologische instituut KMI heeft code geel afgegeven tot 02.00 uur. Ook maandagmiddag wordt noodweer verwacht.

Door de buien staan op de E40 ter hoogte van Aalst de drie rijstroken richting Brussel onder water, meldt het Vlaams Verkeerscentrum (VV). Het verkeer kan er mondjesmaat langs via één rijstrook, waardoor er een file staat van 7,5 kilometer. Dat komt neer op zeker twee uur vertraging, aldus een woordvoerder van het verkeerscentrum.

Ook in de Kennedytunnel bij Antwerpen zijn problemen. In de richting van Gent zijn twee van de drie rijstroken dicht voor verkeer. Dat zorgt voor files vanaf de Antwerpse ring. In de richting van Nederland was er overlast, maar die is inmiddels opgelost.

Ter hoogte van knooppunt Antwerpen-West was op de E17 door wateroverlast in beide richtingen maar één rijstrook open. De brandweer heeft het water inmiddels weggepompt, waardoor beide rijrichtingen weer begaanbaar zijn. De files van ongeveer 7 kilometer richting Nederland en 9 kilometer op de ring richting Gent lossen langzaam op.

De hevige regenval zorgt ook op andere Vlaamse snelwegen voor problemen. Op alle snelwegen in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant geldt vanwege de overlast een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions