Clicky

 
Transport Online - Israëlisch vrachtschip 'CSAV Tyndall' aangevallen in Indische Oceaan

Israëlisch vrachtschip 'CSAV Tyndall' aangevallen in Indische Oceaan

Israëlisch vrachtschip 'CSAV Tyndall' aangevallen in Indische Oceaan
03-07-2021 23:27 | Incidenten | auteur ANP/RTR

TEL AVIV - Een Israëlisch vrachtschip dat op weg was van havenstad Djedda in Saudi-Arabië naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is in de Indische Oceaan aangevallen, bevestigen Israëlische defensiefunctionarissen. Ze gaan na of Iraanse troepen daarvoor verantwoordelijk zijn, meldt de Israëlische tv-nieuwszender N12.

De bemanning raakte niet gewond en het schip is niet zwaar beschadigd, aldus N12. De pro-Iraanse tv-zender Al Mayadeen in Libanon had eerder gemeld dat het schip was aangevallen in de Indische Oceaan. Volgens de website Marine Traffic zou het schip, CSAV Tyndall, onder Liberiaanse vlag hebben gevaren en tot stilstand zijn gekomen voor de kust van de VAE.

Soortgelijke incidenten gebeurden in februari en april, toen schepen van Israëlische eigenaren werden aangevallen in de Golf van Oman. Israël geeft Iran de schuld van de aanslagen. In april raakte ook een Iraans vrachtschip licht beschadigd door een explosie in de Rode Zee. De New York Times meldde dat Israël achter de aanval zat. Teheran geeft Israël ook de schuld van een aanval op een Iraanse nucleaire installatie in april. Iran en Israël zijn aartsvijanden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden