Clicky

 Vrijdag in top tien langste files [update]

Vrijdag in top tien langste files [update]
03-02-2012 14:53 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De derde dag van februari komt op de vierde plek in de ranglijst van langste files ooit. Op het hoogtepunt, rond 14.30 uur, stond volgens de ANWB 831 kilometer file. Vanaf 14.45 uur namen de files af, maar omstreeks 17.45 uur stond er nog altijd ruim zeshonderd kilometer file, meldt een woordvoerder.

De ANWB sprak vrijdag van een 'chaos' op de wegen. "Het ziet er nog steeds niet best uit", vertelde een zegsman aan het eind van de middag. Volgens de woordvoerder is de sneeuw inmiddels vastgereden op het asfalt.

Rond 17.45 uur stonden er nog circa negentig files. Vooral in de Randstad liep het vast, maar aan het einde van de middag was het ook in Noord-Brabant druk op de weg. De langste file van de dag stond op de A12 van Utrecht naar Arnhem. Tussen Utrecht en Veenendaal stond op deze snelweg 33 kilometer file.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke rijomstandigheden. Ze moeten rekening houden met gladheid en verkeershinder. In het hele land zijn strooiploegen actief om de wegen berijdbaar te houden. Ook staan sneeuwschuivers gereed die kunnen worden ingezet bij zwaardere sneeuwval. Dit kan volgens Rijkswaterstaat echter niet voorkomen dat soms toch gladheid ontstaat.

De langste spits ooit was in 1999. Toen stond er 975 kilometer file op de wegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats