Clicky

 Sneeuw zorgt voor problemen op de weg

Sneeuw zorgt voor problemen op de weg
03-02-2012 13:08 | Weer | auteur de redactie
(Novum) - De sneeuwval zorgt vrijdag op de weg voor problemen. Omstreeks 13.15 uur stond er volgens de ANWB al tweehonderd kilometer file. Vooral in Friesland, Noord-Holland en het midden van het land kampt het verkeer met forse vertragingen.

Bij de tweehonderd kilometer file die er staat, is volgens een zegsman van de ANWB geen rekening gehouden met verkeer dat hooguit 50 kilometer per uur rijdt vanwege de sneeuwval. Onder meer op de A1, A4, A6, A9, A28 en A44 staan files.

De gladheid zorgde op verschillende plekken al voor forse ongelukken. Zo knalden op de A6 richting Lelystad vijftien auto's op elkaar. Er vielen geen gewonden. Ook op de A28 van Zwolle richting Amersfoort was het raak. Daar vond rond 13.00 uur een kettingbotsing plaats, waarbij circa tien auto's betrokken zouden zijn. Bij dit ongeval is een gewonde gevallen, meldt de politie.

Navigatiebedrijf Tomtom spreekt vrijdag van een chaos op de weg in het noorden van Nederland. Om 12.30 uur stond er volgens de onderneming, die ook kijkt naar files op de provinciale wegen, 1890 kilometer file met een totale vertragingstijd van ruim een halfuur. Zo stond rond 12.30 uur het verkeer op de N242 over 24,5 kilometer in een file tussen Middenmeer en Alkmaar.

Automobilisten wordt op het hart gedrukt vooral hun licht aan te doen. "Je bent erg slecht zichtbaar zo in de sneeuwbuien. Pas ook je snelheid aan en reken op een langere remweg", waarschuwt de politie.

De zegsman van de ANWB stelt dat Nederland pech heeft dat de sneeuw op vrijdag valt. "Dan komt de spits al rond 13.00 uur op gang. Had de sneeuw op een woensdag gevallen, dan was het verhaal heel anders geweest."


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats