Clicky

 
Transport Online - Scania lanceert in november nieuwe Euro 6-vrachtwagens

Scania lanceert in november nieuwe Euro 6-vrachtwagens

Scania lanceert in november nieuwe Euro 6-vrachtwagens
02-07-2021 17:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BREDA - Om hun klanten een betere basis voor besluitvorming te geven, maakt Scania nu bekend dat een introductie van een substantieel nieuw assortiment Euro 6-vrachtwagens gepland staat voor november 2021. “Gezien de recordvraag, het tekort aan halfgeleiders en de aankomende introductie van een nieuw productassortiment, hebben we besloten om onze kaarten op tafel te leggen,” aldus Alexander Vlaskamp, Executive Vice President en Head of Sales and Marketing bij Scania.

Scania heeft in het eerste kwartaal van 2021 met het huidige vrachtwagenassortiment een recordomzet behaald. “Maar we worstelen met het tekort aan halfgeleiders, net als de rest van onze industrie. Dit heeft geresulteerd in lange doorlooptijden en, in sommige gevallen, vertraagde leveringen. Daarnaast bereiden we ons voor op onze grootste introductie sinds 2016. In deze situatie besloten we dat het eerlijk is om potentiële klanten een betere basis te geven voor het nemen van beslissingen bij het overwegen van hun volgende Scania truck en de timing ervan.”

Scania maakt de precieze timing of de totale inhoud van de introductie niet bekend, maar belooft onder meer “aanzienlijke” verbeteringen in brandstofverbruik ten opzichte van het huidige assortiment, en updates van het chassis. Dit moet worden gezien in het licht van het feit dat de vrachtwagens van Scania vijf jaar op rij door toonaangevende Duitse vakbladen zijn uitgeroepen tot ‘Green Truck” vanwege hun transportefficiëntie.

Klanten kunnen, via hun Scania contactpersonen, hun interesse kenbaar maken om trucks uit de vernieuwde productreeks te bestellen. Het reguliere bestelsysteem voor deze trucks zal niet eerder dan november geopend worden. Klanten die hun belangstelling vooraf hebben laten registreren, zullen dan als eerste aan de beurt komen.

“We zijn ervan overtuigd dat onze klanten het op prijs zullen stellen dat ze de kans krijgen om ofwel voor een fantastische vrachtwagen uit de huidige reeks te gaan, ofwel te kiezen voor de grondig vernieuwde vrachtwagens waarvan de productiestart gepland is voor het tweede kwartaal van 2022.” aldus Vlaskamp.

Door een nieuwe aandrijflijn te introduceren toont Scania haar inzet om de verschuiving naar een duurzaam transportsysteem te stimuleren in overeenstemming met de Overeenkomst van Parijs. Scania was de eerste fabrikant van zware bedrijfsvoertuigen die een roadmap opstelde waar de doelstellingen werden goedgekeurd door het Science Based Target initiative (SBTi).

Foto's

 • R. van Heur
  R. van Heur
 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,191
Diesel2,063

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats