Clicky

 Eerste kolom geplaatst voor logistiek centrum DB Schenker in Luxemburg

Eerste kolom geplaatst voor logistiek centrum DB Schenker in Luxemburg
02-07-2021 13:51 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LUXEMBURG - Op 1 juli is de kolom geplaatst voor een nieuw logistiek centrum van DB Schenker in het Eurohub Center in Contern, nabij Luxembourg Airport. Het gebouw zal naar verwachting eind 2021 operationeel zijn.

Innovatie, duurzaamheid en veiligheid staan centraal in de bedrijfsstrategie van DB Schenker. In de Benelux investeert de logistiek dienstverlener in de modernisering van zijn sites en in duurzame faciliteiten. Het gebouw in Luxemburg wordt gebouwd volgens de beveiligingsnorm TAPA-A en milieustandaard BREEAM Very Good. Er is een infrastructuur voorzien voor het elektrisch opladen van auto's, fietsen en transportmiddelen. Bij de oplevering is het gebouw geschikt voor de installatie van zonnepanelen.

"We zijn er erg trots op dat we onze aanwezigheid op de Luxemburgse markt kunnen uitbreiden," zegt Axel Quadt, Managing Director Schenker Luxemburg GmbH. "In de huidige markt is er een groeiende vraag naar temperatuurgecontroleerde opslag, zoals Healthcare en Pharma. Onze nieuwe faciliteit is uitgerust om te voldoen aan de eisen van een verscheidenheid aan klanten. Dit omvat zowel de opslag en behandeling van geconditioneerde vrachtzendingen als een uitbreiding van value added- en landtransportdiensten. Door de inzet van twee Unit Loading Devicesystemen kunnen we onze laad- en loscapaciteit voor luchtvrachtzendingen aanzienlijk verhogen. DB Schenker in Luxemburg is klaar voor de toekomst."

DB Schenker is vanaf 1989 actief in Luxemburg. Sindsdien heeft het logistieke bedrijf een solide groei getoond met een aanbod van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige diensten. Na een start als centrale luchtvrachthub, zijn de activiteiten succesvol uitgebreid met zeevracht, landtransport en logistieke diensten. In nauwe samenwerking met de Luxemburgse overheid en vastgoedpartner WDP werd een nieuwe locatie gevonden, die de mogelijkheid biedt om de logistieke activiteiten verder uit te breiden. Het multifunctionele magazijn heeft een oppervlakte van ongeveer 7.000 m2 en biedt plaats aan een totaal personeelsbestand van 100 werknemers.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions