Clicky

 ANWB telt fors minder files in januari

ANWB telt fors minder files in januari
01-02-2012 19:35 | Algemeen | auteur de redactie
(Novum) - De drukte op de Nederlandse wegen is de eerste maand van dit jaar fors gedaald. Vergeleken met de gemiddelde filezwaarte, de lengte maal de duur van de file, van de afgelopen vijf jaar, stond er afgelopen maand ruim 35 procent minder file, meldt de ANWB woensdag.

Vooral op de snelwegen rond Amsterdam was het rustiger. Dat komt volgens de ANWB doordat een aantal spitsstroken in deze regio open zijn gegaan.

De maand januari is volgens de ANWB altijd al een rustige filemaand met minder verkeer door vakanties. Ook staan er in deze maand doorgaans weinig wegwerkzaamheden gepland.

Toch kampte het verkeer afgelopen maand ook met forse hinder door onder meer het weer. Op 3 januari zorgde een storm met flinke regenbuien tijdens de avondspits voor files. Een losgewaaid verkeersbord boven de A12 zorgde ervoor dat richting Den Haag een rijstrook moest worden afgesloten. Urenlang stonden de auto's in de rij.

Op de A4 bij Hoofddorp ontstond daarnaast in de vroege ochtend van 18 januari een verkeerschaos na een aanrijding tussen meerdere auto's en vrachtwagens. Het verkeer vanuit Den Haag stond vanaf Zoeterwoude in een file van twintig kilometer. Drie dagen later kwam het verkeer in de IJmond volledig vast te staan doordat ramptoeristen massaal naar Wijk aan Zee gingen om te kijken naar het vlottrekken van een gestrand schip.
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats