Clicky

 
Transport Online - Avondklok keert terug in delen van Portugal

Avondklok keert terug in delen van Portugal

Avondklok keert terug in delen van Portugal
01-07-2021 20:00 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

LISSABON - De avondklok keert vrijdag terug in Lissabon, Porto en meer dan veertig andere gemeenten in Portugal. De maatregel, die tussen 23.00 en 05.00 uur geldt, wordt alleen ingevoerd in de regio's waar het risico op besmetting met het coronavirus groot is.

De regering voert de avondklok opnieuw in nu het aantal besmettingen in het land weer stijgt. De maatregel gold eind vorig jaar ook al in delen van Portugal, maar werd opgeheven nadat het aantal infecties weer daalde. Door de lage besmettingscijfers dit voorjaar werden de meeste maatregelen versoepeld.

Bij de Portugese autoriteiten werden donderdag 2449 nieuwe besmettingen binnen een etmaal gerapporteerd, het hoogste dagcijfer sinds medio februari. Het land met tien miljoen inwoners zat toen in een strenge lockdown. Het aantal meldingen van sterfgevallen ligt nog wel lager dan in februari.

De autoriteiten houden de Delta-variant van het coronavirus verantwoordelijk voor de nieuwe toename van het aantal infecties. Vooral ongevaccineerde jongeren raken nu besmet, vooral in Lissabon. De regering versnelt het vaccinatietempo zodat jongeren eerder in aanmerking komen voor een vaccin. Ongeveer 31 procent van de bevolking is momenteel volledig ingeënt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions