Clicky


Hoogste aantal coronagevallen in twee weken

Hoogste aantal coronagevallen in twee weken
01-07-2021 16:14 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal positieve coronatests is donderdag gestegen tot het hoogste aantal in ongeveer twee weken. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kwamen er tussen woensdagochtend en donderdagochtend 845 nieuwe coronagevallen bij, 147 meer vergeleken met vorige week donderdag.

Dit aantal is sinds vrijdag 18 juni niet zo hoog geweest. Toen ging het om 895 nieuwe positieve tests. Daarna werd een duidelijke daling ingezet. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 616 besmettingen per dag gemeld. Een woordvoerder van het RIVM kon de toename van afgelopen etmaal niet verklaren. "Wij kijken van week tot week".

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met drie. Dat wil niet zeggen dat deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. Woensdag werd er geen enkel sterfgeval geregistreerd.

In Rotterdam kregen afgelopen etmaal 72 mensen te horen dat ze een coronabesmetting hebben opgelopen. Amsterdam volgde met 70 nieuwe gevallen. In Groningen waren dat er 23, in Utrecht 21 en in Eindhoven 18.

Bijna 1,7 miljoen mensen in Nederland zijn sinds het begin van de uitbraak positief getest. Meer dan 17.700 mensen zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting.