Clicky


Politie vindt miljoen euro in contanten in vrachtwagen

Politie vindt miljoen euro in contanten in vrachtwagen
01-07-2021 15:00 | Criminaliteit | auteur Redactie

OIRSCHOT - Een miljoen aan contanten in een doos. Deze bijzondere ontdekking deden agenten op zondag 25 juni bij een controle van een vrachtwagen op de A58 vlakbij Oirschot. Een logische verklaring hoe dit enorme bedrag was "verdiend" ontbrak en daarom is het hele bedrag in beslag genomen. "We hebben een man aangehouden op verdenking van witwassen en de handel in verdovende middelen. Van een tweede aangehouden man is nog onduidelijk wat zijn rol is", aldus de politie.

Een lopend onderzoek zette de politie Oost-Brabant op het spoor van een 57-jarige man uit Boxtel. In de vrachtwagen trof de politie ook nog een 55-jarige Rotterdammer aan. "Wij onderzoeken zijn rol nog."

De buit van de doorzoeking van de vrachtwagen bedroeg maar liefst 1 miljoen euro verpakt in een kartonnen doos. Het antwoord op de vraag naar de herkomst van het geld bleef uit en daarom is het hele bedrag afgepakt. Beide mannen zijn na verhoor vrijgelaten in afwachting van de resultaten van verder onderzoek.

Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Door deze effectieve aanpak hebben verdachten geen voordeel van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

Foto's

  • J.Roeland
    Sela