Clicky

 
Transport Online - Aanklacht tegen veroorzaakster valpartij in Tour ingetrokken

Aanklacht tegen veroorzaakster valpartij in Tour ingetrokken

Aanklacht tegen veroorzaakster valpartij in Tour ingetrokken
01-07-2021 14:51 | Sport | auteur ANP/RTR

TOURS - De organisatie achter de Tour de France heeft de aanklacht ingetrokken tegen de vrouw die zaterdag een massale valpartij veroorzaakte. De 30-jarige Française zat, nadat ze zich enkele dagen later bij de politie had gemeld, in hechtenis op het bureau in afwachting van behandeling. "We trekken onze klacht in. Dit verhaal is buitenproportioneel opgeblazen, al willen we iedereen eraan blijven herinneren de veiligheid in acht te nemen", liet Tourbaas Christian Prudhomme weten.

De vrouw stond half op de weg met haar rug naar het aanstormende peloton, met een bord in de hand waarmee ze in beeld wilde komen van de camera om een groet te brengen aan familie. De Duitser Tony Martin klapte op de vrouw waarna tal van renners ook ten val kwamen. "Als je naar de koers komt, dan houd je je kind bij je, je huisdier aan de lijn en je past op met oversteken. Maar boven alles respecteer je de renners, dat zijn degenen die het waard zijn om op tv te komen", aldus Prudhomme.

Bij de Franse politie loopt nog wel een aangifte die is ingediend door de internationale vakbond voor wielrenners, CPA. "De CPA en de renners hopen dat toeschouwers hierdoor worden aangemoedigd om eens goed bij zichzelf te rade gaan en de renners te respecteren", aldus vicevoorzitter Pascal Chanteur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions