Clicky

 
Transport Online - Amerikaanse oud-defensieminister Rumsfeld (88) overleden

Amerikaanse oud-defensieminister Rumsfeld (88) overleden

Amerikaanse oud-defensieminister Rumsfeld (88) overleden
30-06-2021 23:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld is op 88-jarige leeftijd overleden, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij speelde onder het presidentschap van George W. Bush een belangrijke rol bij Amerikaanse invasies in het Midden-Oosten.

Rumsfeld overleed in het bijzijn van zijn familie in Taos, een plaats in de zuidelijke staat New Mexico. Hij was zes decennia actief in de politiek en staat vooral bekend om zijn ministerschap van 2001 tot en met 2006. Hij gaf leiding aan het Pentagon toen het Amerikaanse leger Irak en Afghanistan binnenviel. Hij wordt gezien als de architect van de Amerikaanse invallen, die plaatsvonden na de terroristische aanvallen op 11 september 2001.

Rumsfeld verliet eind 2006 zijn post, maar het duurde daarna nog jaren voordat de Amerikaanse rol in Irak ten einde kwam. Het Amerikaanse leger trok zich pas in 2011 terug uit dat land. De Amerikanen zijn nog wel in Afghanistan, maar zullen op korte termijn hun aftocht afronden. De Republikein verontschuldigde zich niet voor zijn rol bij de twee oorlogen die langer duurden dan aanvankelijk de bedoeling was.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions