Clicky


 


'Toeschouwer opgepakt die met bord voor valpartij in Tour zorgde'

'Toeschouwer opgepakt die met bord voor valpartij in Tour zorgde'
30-06-2021 16:11 | Sport | auteur ANP

LANDERNEAU - De toeschouwer die tijdens de eerste etappe van de Tour de France met een kartonnen bord een massale valpartij in het peloton veroorzaakte, is gearresteerd. Het zou gaan om een 30-jarige vrouw uit Frankrijk. Ze heeft zich volgens Franse media zelf gemeld op het politiebureau.

De vrouw stond in de eerste rit langs de weg, met in haar handen een groot kartonnen bord met daarop de tekst 'Allez Opi Omi'. Ze had alleen maar oog voor de camera op de motor die voor het peloton uitreed en keek niet naar de renners. De Duitse wielrenner Tony Martin kon het langwerpige bord, dat deels boven de weg hing, niet ontwijken. De wegkapitein van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma ging onderuit, waarop tientallen renners ten val kwamen.

De organisatie van de Tour diende een officiële klacht in tegen de veroorzaker van de valpartij. De politie in Finistère kondigde een dag na de valpartij aan dat er een onderzoek werd opgestart. De vrouw bleek de afgelopen dagen onvindbaar, maar meldde zich volgens bronnen van het Franse persbureau AFP woensdag zelf op het bureau in Landerneau, de finishplaats van de eerste etappe.

Boete van 1500 euro

De toeschouwer wordt volgens Franse media beschuldigd van het in gevaar brengen van levens en het onopzettelijk veroorzaken van letsel. Ze riskeert naar verluidt een boete van 1500 euro.

"Die Fransen zijn wielergek, maar ze staan hier wel allemaal stomdronken aan de kant", mopperde directeur Merijn Zeeman van Jumbo-Visma na de openingsetappe. "Ze springen vlak voor de auto weg. En dan staat er dus iemand met de rug naar de renners toe en gebeurt dit. Belachelijk dat dit anno 2021 nog steeds kan. Het is mooi dat de mensen komen kijken. Dat geeft ook charme aan deze sport. Maar met zulke smalle wegen en zo veel publiek moet het wel gereguleerd worden."

In de eerste dagen van de Tour vonden heel wat zware valpartijen plaats. Zo moest Robert Gesink (Jumbo-Visma) de wielerkoers verlaten met een sleutelbeenbreuk. Kopman Primoz Roglic van de Nederlandse ploeg liep bij een val verwondingen over zijn hele lichaam op.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats