Clicky


Verdachte aangehouden voor doorrijden na ongeluk met gewonde motorrijder

Verdachte aangehouden voor doorrijden na ongeluk met gewonde motorrijder
30-06-2021 12:26 | Ongevallen | auteur Redactie

AMERSFOORT - De politie heeft dinsdag een verdachte aangehouden die afgelopen zondag in Amersfoort was doorgereden na een ongeval.

Een motorrijder en een automobilist kwamen zondag rond 14.15 uur met elkaar in botsing op de kruising van de Ringweg Kruiskamp en de Van Randwijcklaan in Amersfoort. De automobilist vluchtte vervolgens en liet daarbij de motorrijder, een 52-jarige man uit Amersfoort gewond achter.

De politie maakt diezelfde middag gebruik van een getuigenoproep om te achterhalen wie de verdachte is en waar hij woont. Dit leverde onder andere bruikbare camerabeelden op en belangrijke gegevens over het kenteken. De volgende dag werd de auto van de verdachte gevonden en in beslag genomen. Dinsdag 29 juni volgde uiteindelijk ook de arrestatie van de verdachte zelf, een 28-jarige man uit Bunschoten, meldt de politie.

De politie is nog volop bezig met het onderzoek om een volledig beeld te krijgen van de gebeurtenis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de informatie die door alerte burgers is verstrekt. De verdachte zit momenteel nog vast. Met het slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed.