Clicky

 
Transport Online - Ackermans & van Haaren investeert 12,5 miljoen euro in Belgische Van Moer Logistics

Ackermans & van Haaren investeert 12,5 miljoen euro in Belgische Van Moer Logistics

Ackermans & van Haaren investeert 12,5 miljoen euro in Belgische Van Moer Logistics
30-06-2021 10:28 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT - Ackermans & van Haaren (AvH) investeert 12,5 miljoen euro in een kapitaalverhoging van het Belgische Van Moer Logistics (Van Moer) en verwerft daarmee een participatie van 21,7 procent.

Van Moer Logistics werd in 1990 opgericht door Jo Van Moer en Anne Verstraeten. Vanuit hun passie voor logistiek en onder het motto “Around the world, down to earth” is Van Moer uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke speler in de Antwerpse haven en inmiddels ook ver daarbuiten. Van Moer, met hoofdkantoor te Zwijndrecht, telt ruim 1.400 medewerkers, exploiteert 500.000 m² opslagruimte en zet maximaal in op multimodaal transport: een combinatie van binnenvaart (met terminals onder meer in Grobbendonk, Antwerpen, Hoboken en Brussel), met vervoer per spoor en over de weg (eigen vloot van 500 vrachtwagens).

In 2020 realiseerde Van Moer een omzet van 186 miljoen euro (+7,5 procent) en een operationele cashflow (EBITDA) van 13,4 miljoen euro. In maart 2021 heeft Van Moer met de overname van TTB de binnenvaartterminal te Brussel (17.100 m²) toegevoegd aan haar netwerk. Met de recente overnames van NDB Logistics en Bertels International werd de positie van Van Moer in de logistiek van tankcontainers versterkt.

“Wij hebben groot respect voor het ondernemerschap van Jo Van Moer en zijn collega’s. Wij hebben kunnen vaststellen hoezeer hun nononsense aanpak, die wordt gekenmerkt door flexibiliteit en enthousiasme in een geest van partnership, past bij de waarden van Ackermans & van Haaren. Wij kijken ernaar uit om op de lange termijn de verdere uitbouw van Van Moer te kunnen ondersteunen. Dit is voor ons een unieke opportuniteit om te investeren in duurzame mobiliteit en logistiek en om onze aanwezigheid in de Antwerpse haven te versterken”, zegt Tom Bamelis, CFO van Ackermans & van Haaren, die samen met Philip Heylen AvH zal vertegenwoordigen in de raad van bestuur van Van Moer.

“Wij zijn erg verheugd met de instap van Ackermans & van Haaren in het kapitaal van Van Moer Logistics. Dit partnership zal ons toelaten om onze ambitieuze doelstellingen op het vlak van duurzame logistiek op de korte én de lange termijn verder te realiseren”, zegt Jo Van Moer, CEO van Van Moer Logistics.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions